loading

ProTruck Norge AS leverandør av 52 tonn truck til Follobanen-prosjektet i Oslo

Main Image

ProTruck Norge AS har blitt valgt til å levere en 52 tonns Hyster storgaffeltruck for infrastrukturprosjekt "Follobanen" i Oslo, som er det største infrastrukturprosjektet i Norden akkurat nå. Follobanen består av en 22 kilometer lang dobbeltsporet tunnel, som vil koble Oslo Sentralstasjon med forstedene.

Follobanen prosjekt ivaretas av konsernet AGJV, som er et akronym for Acciona Ghella Joint Venture. Acciona og Ghella, både som multinasjonalt selskap innen bygging på infrastruktur er like joint-venture-partnere i prosjektet. Bygningen strekker seg mange år inn i fremtiden - før år 2021, hvor 22 km tunnel brukes og forener Oslo med sørlige innlandet. I denne byggeperioden, skal Hyster trucken klare den interne logistikken av tunge tunnelrør i betong, som veier opp til 40 tonn.

ProTruck Norge AS leverer nøkkelferdige totalløsning til konsernet bak Follobanen konstruksjonen, i form av rett gaffeltruck kombinert med finansiering, service, deler, opplæring av brukere - og ikke minst 24-7 tjeneste gjennom hele byggeprosessen.

ProTruck_Norge_AS_-sender_52_tonn_Hyster_truck_til_Osloprosjekt.jpg

 

AGJV sitt valg av ProTruck Norge AS som leverandør til dette prosjektet, var basert dels på ProTruck Norge som eneste leverandør i stand til levere maskinen umiddelbart fra lager. Videre, spilte en rolle, at partnerne i konsernet hadde god erfaring med Hyster fra andre lignende prosjekter, og det faktum at Hyster allerede i dag leverer state of the art kraftig gaffeltruck, som gjennom bruk av innovativ teknologi som oppfyller de strengeste utslippskrav fra EU (EURO4A). Maskinene er utstyrt med den nyeste generasjonen av Cummins legendariske industrimotorer, med redusert slagvolum og optimalisert effekt og dreiemoment kurve.

Resultatet er et svært lavt drivstofforbruk og ekstremt lavt støynivå både inne i maskinen, men enda viktigere også utenfor. Follobanen bygging skjer i Oslo og konsernet bak prosjektet laget, nettopp på grunn av de mange beboerne i området, ble det lagt stor vekt på minst mulig støy og minimale utslipp.

Den første Hyster stortruck som er en kraftig maskin med en vekt på nesten 75 tonn ble levert med ProTruck egen lastebil heavy duty brønnvogn, og satt i drift ved ProTruck egne montører 1. september 2016.

Hyster_52-tonn-storgaffeltruck-AGJV-Follobanen1.jpg Hyster_52-tonn-storgaffeltruck-AGJV-levering_Follobanen.jpg

Du kan lese mere om Follobanen-prosjektet her:

http://www.jernbaneverket.no/globalassets/documents/prosjekter/follobanen/jbv_follobanen_5_eng_2411.pdf